Dakgoot Lekkage

Hoe ontstaat een lekkage?

Een probleem dat regelmatig voor komt is een dakgoot lekkage. Een lekkage is een vervelend probleem. In het algemeen is de oorsprong achterhalen vrij lastig, daar verschillende (weers)omstandigheden de lekkage kunnen veroorzaken. 

Dit geldt ook voor de dakgoot. Een lekkage aan de dakgoot kan op verschillende plekken ontstaan. De meest voorkomende problemen zijn:

  • Gevoelige naden in de dakgoot;
  • Invloed van weer en wind;
  • Verstopte goten en afvoeren.

Voorkoming lekkage

Een aantal zaken zijn belangrijk ter voorkoming van een dakgoot lekkage.

Het eerste is periodiek onderhoud. Dit betekent in eerste instantie het regelmatig (laten) reinigen van uw dakgoten. Er kan gaandeweg veel vuil en bladeren ophopen in uw dakgoten. Dit komt in uw regenafvoer terecht en zal zorgen voor verstoppingen. Door het (laten) reinigen van uw dakgoten en/of plaatsen van een bladvanger vangt u een potentiële lekkende regenafvoer al grotendeels af. Het regenwater kan dan tenslotte weer goed doorlopen naar uw afvoer en zal niet blijven hangen in de afvoer.

Een tweede is een dakgootcontrole. Wanner uw dakgoot en/of regenpijp begint te lekken (of al lekt), is dit veelal gevolg van kleine beschadigingen en slijtage. Wij adviseren u hier dan ook op om regelmatig uw dakgoot te laten controleren. Door dit te laten doen door specialisten, worden beschadigingen en slijtage snel ontdekt en kan het ter plekke gerepareerd worden. Zo is de lekkage verleden tijd.

Dakgoot reparatie

Als uw dakgoot lekt, is het van groot belang dat deze spoedig gerepareerd wordt. Het uitstellen van de reparatie brengt namelijk ook nog mogelijke problemen met zich mee. Denk aan beschadigingen aan de buiten muur, houtrot, schimmelvorming, permanente vochtplekken etc. Het is dus van groot belang dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt. 

Bij uitstel van de reparatie kan het zelfs zo erg worden dat er een nieuwe dakgoot (of gedeelte hiervan) geplaatst moet worden. Bij een tijdige ontdekking van de lekkage is het probleem al sneller verholpen. Veelal is de oplossing om een nieuwe binnenlaag aan te brengen in de dakgoot, die ook ruime tijd de lekkage uitsluit. 

High Service Woning Onderhoud

Opzoek naar een goede monteur voor uw woning?

 Als het gaat om dakwerken of schilderwerk. Bij ons bent u aan het juiste adres. Alle onder 1 dak met de beste vakmannen in huis. 

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een offerte

High Service

Voor direct hulp bij daklekkage of woning onderhoud. Schakel direct een medewerker in van High Service Woning Onderhoud voor een geheel vrijblijvende offerte & advies.

0 /7
Lekkage Service
0
Jaar Garantie
0 +
Tevreden klanten
0 +
Dagelijks Lekkage

Direct een gratis offerte ontvangen? Bel ons op 0113 855 525

De beste als het gaat om woning onderhoud. Van dak tot schilderwerk. Vraag direct een gratis offerte aan.

Dakdekkersbedrijf Voets is een onderdeel van Highservice Woningonderhoud. 

  • Adres: Stationspark 8-05, 4462 DZ te Goes (Hoofdvestiging)
  • Adres: Zuidzijde Haven 39a, 4611 HC te Bergen op Zoom
  • Tel: 0113-855525
  • KvK: 74529749
  • Bank: Nl43 INGB 0008 3250 47

© 2019 Hight Service Woningonderhoud - Alle rechten voorbehouden!