Dakgoot vernieuwen

Waarom de dakgoot vernieuwen?

Een van de redenen om uw dakgoten te laten vervangen is ‘leeftijd’. Dakgoten hebben een lange levensduur, maar naar verloop van tijd raken de dakgoten verouderd en dienen ze vervangen te worden.

Een andere, minder prettige, reden is dat uw huidige dakgoot ernstig lekt. Is de dakgoot nog vrij nieuw en/of zijn er maar een klein aantal lekkages of slijtages, dan kunt u ook kiezen voor het repareren van uw dakgoot.

Twijfelt u of u uw dakgoot moet laten vervangen of renoveren? U kunt via onze website in contact komen met een specialist die u vrijblijvend advies kan geven over uw dakgoot. Bent u van plan uw dakgoten te laten vervangen, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

Materiaal

Er zijn een aantal verschillende soorten materialen met betrekking tot de dakgoot. Vroeger werd veelal zink gebruikt, maar tegenwoordig zijn er ook materialen als kunststof en koper beschikbaar voor de dakgoten. Onderstaand een korte omschrijving van de beschikbare dakgoten en in het kort de voor- en nadelen ervan.

Koper: Koper heeft een zeer mooie uitstraling en oogt dan ook als exclusief materiaal. Het is verkrijgbaar in diverse maten en er is weinig onderhoud nodig bij een koperen dakgoot. Echter, het nadeel aan een koperen dakgoot is de zeer hoge prijs.

Zink: Zinken dakgoten zijn ook wel de standaard binnen dakgoten. Het is een relatief duurzame dakgoot die beschikt over een goede prijs/kwaliteit verhouding. Zinken dakgoten zijn over het algemeen vrij eenvoudig te herstellen. Er zijn eigenlijk twee “grote” nadelen aan zinken dakgoten. Zo hoopt het vuil ‘sneller’ op in een zinken dakgoot en heeft het een minder elegante uitstraling als bijvoorbeeld de koperen dakgoot.

Kunststof: Kunststof is een in populariteit toenemende vervanger voor de zinken dakgoot. Dit komt vooral door de lagere kosten voor het plaatsen van de dakgoot en het voorkomen van doorzakken. Tevens is kunststof temperatuur bestendig, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en heeft een langere levensduur.

PVC: PVC dakgoten is, net als kunststof dakgoten, verkrijgbaar tegen lagere prijzen dan gemiddeld en is zeer flexibel materiaal. De levensduur van de dakgoot is ongeveer 25 jaar. mits u de dakgoot periodiek laat onderhouden. PVC zelf is UV-bestendig en duurzaam. Een van de nadelen van een PVC dakgoot is, net als de zinken dakgoot, de minder elegante uitstraling.

Plastic (Polyester): Een van de grootste voordelen van een plastic dakgoot is ook de prijs. Plastic is een goedkoop materiaal en kan ook relatief snel geplaatst worden. Deze dakgoten zijn ook in langere lengtes naadloos verkrijgbaar en hebben een langere levensduur. Een van de nadelen van plastic dakgoten is de goedkope uitstraling.

Roestvrijstaal: RVS is bestendig tegen corrosie en daardoor zeer sterk. Net als kunststof dakgoten hebben RVS dakgoten een lange levensduur en hoeven dan ook zelden vervangen te worden. Voornamelijk om deze redenen is de prijs van RVS dakgoten ook duurder dan een zinken dakgoot.

Aluminium: Aluminium is ook zeer geschikt als materiaal voor uw nieuwe dakgoot. Doordat aluminium in grote getallen beschikbaar is, heeft het ook een lagere prijs. Aluminium is zeer sterk materiaal en dan ook bestendig tegen corrosie en is vrijwel naadloos te plaatsen. Een nadeel van aluminium dakgoten is dat deze meer onderhoud vergt en ook minder lang mee gaat dan bijvoorbeeld kunststof dakgoten.

Heeft u vragen over welke dakgoot het beste bij u past?

Wilt u meer inzicht in uw mogelijke kostenplaatje?

Neem dan nu contact op met een van onze specialisten.

High Service Woning Onderhoud

Opzoek naar een goede monteur voor uw woning?

 Als het gaat om dakwerken of schilderwerk. Bij ons bent u aan het juiste adres. Alle onder 1 dak met de beste vakmannen in huis. 

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een offerte

High Service

Voor direct hulp bij daklekkage of woning onderhoud. Schakel direct een medewerker in van High Service Woning Onderhoud voor een geheel vrijblijvende offerte & advies.

0 /7
Lekkage Service
0
Jaar Garantie
0 +
Tevreden klanten
0 +
Dagelijks Lekkage

Direct een gratis offerte ontvangen? Bel ons op 0113 855 525

De beste als het gaat om woning onderhoud. Van dak tot schilderwerk. Vraag direct een gratis offerte aan.

Dakdekkersbedrijf Voets is een onderdeel van Highservice Woningonderhoud. 

  • Adres: Stationspark 8-05, 4462 DZ te Goes (Hoofdvestiging)
  • Adres: Zuidzijde Haven 39a, 4611 HC te Bergen op Zoom
  • Tel: 0113-855525
  • KvK: 74529749
  • Bank: Nl43 INGB 0008 3250 47

© 2019 Hight Service Woningonderhoud - Alle rechten voorbehouden!